Diuen que cap a la dècada dels 70 el pastisser de Vitòria, Luis Sosoaga, va inventar aquest postre inspirant-se en la crema catalana.
També en reivindiquen la invenció a la pastisseria Bornaechea de Miranda de Ebro.
Sigui com sigui si mai aneu al Pais Basc no deixeu de provar-lo ...i si no, no cal esperar, aquí us deixo la recepta.
INGREDIENTS:
PER LA CREMA PASTELERA:
½ litre de llet,
3o 4 rovells d'ou,
uns 40 g. de Maizena,
125 g. de sucre,
canyella en rama o pell de llimona
PER L'ALMÍBAR:
½ got de sucre
½ got d'aigua
una mica de rom o conyac per aromatitzar, (vainilla si hi ha nens)
Nata per muntar i sucre glass i pa de pessic o melindros.
Es munta la nata amb el sucre glass (es pot aromatitzar, si es vol, amb una mica d'essència de vainilla) i es deixa a la nevera.
Es prepara l'almíbar posant a bullir l'aigua amb el sucre i el rom/conyac o la vainilla. Es posa al foc uns 10 minuts. Es deixa refredar.
Es talla el pa de pessic de la mida del recipient del goxua.
S'emborratxa amb l'almíbar i es posa al fons.
A sobre s'hi posa la nata, després la crema pastelera, finalment s'hi espolsa sucre i es crema com ho fem amb la crema catalana.
Hi ha qui canvia l'ordre i primer hi posa la nata, després el pa de pessic i finalment la crema.
També s'hi pot posar caramel líquid en lloc de cremar el sucre.
Espero que us agradi tant com a mi!!!
Ester
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke