dimarts, 9 d’agost del 2016

GOXUA

Pin It Ahora!
Diuen que cap a la dècada dels 70 el pastisser de Vitòria, Luis Sosoaga, va inventar aquest postre inspirant-se en la crema catalana. 
També en reivindiquen la invenció a la pastisseria Bornaechea de Miranda de Ebro. 
Sigui com sigui si mai aneu al Pais Basc no deixeu de provar-lo ...i si no, no cal esperar, aquí us deixo la recepta.





INGREDIENTS: 

PER LA CREMA PASTELERA:
½ litre de llet,
3o 4 rovells d'ou,
uns 40 g. de Maizena,
125 g. de sucre,
canyella en rama o pell de llimona

PER L'ALMÍBAR:
½ got de sucre
½ got d'aigua
una mica de rom o conyac per aromatitzar, (vainilla si hi ha nens)
Nata per muntar i sucre glass i pa de pessic o melindros.
 Es munta la nata amb el sucre glass (es pot aromatitzar, si es vol, amb una mica d'essència de vainilla) i es deixa a la nevera.
Es prepara l'almíbar posant a bullir l'aigua amb el sucre i el rom/conyac o la vainilla. Es posa al foc uns 10 minuts. Es deixa refredar.


Es talla el pa de pessic de la mida del recipient del goxua. 
S'emborratxa amb l'almíbar i es posa al fons. 
A sobre s'hi posa la nata, després la crema pastelera, finalment s'hi espolsa sucre i es crema com ho fem amb la crema catalana. 
Hi ha qui canvia l'ordre i primer hi posa la nata, després el pa de pessic i finalment la crema.
També s'hi pot posar caramel líquid en lloc de cremar el sucre.

Espero que us agradi tant com a mi!!!

Ester

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke