Ingredients:
125 ml. de llet
125 ml. d'aigua (o 250 ml. nomès de llet)
110 g, de mantega
150 g. de farina
3 ous
una cullerada de sucre i un polsim de sal
un raig d'anís i un bon pessic d'anís en gra (que el
picarem una mica al morter).
Per arrebossar-los sucre barrejat amb canyella.
Preparació :
Es posa la llet, l'aigua, la mantega, el sucre, el polsim de sal
i l'anís en gra en una cassola, quan comenci a bullir i s'hagi fos la mantega
hi aboquem la farina tota de cop, anem remenant durant 2 o 3 minuts a foc suau
fins que estigui ben barrejat.
Deixem refredar un moment i hi afegim els ous d'un en un, no hi
afegirem el seguent fins que no estigui ben barrejat l'anterior.
Finalment afegim el raig d'anís i ho acabem de barrejar.
Posem la pasta en una mànega pastissera amb el forat de la mida
d'una butifarra de pagès.
Posem força oli en una paella fonda i quan sigui calent (no
massa, que s'han d'anar fent a foc suau) hi anem tirant miques de
massa que anirem tallant amb l'ajuda d'un ganivet a mida que va sortint per la
mànega.
En teoria els bunyols quan estiguin fets d'un cantó ells sols es
donaran la volta...he dit que en teoria!... o uns si i els altres no!!. Si no
es giren sols els haureu d'ajudar, a vegades son tossuts i no hi ha manera que
es girin, ni amb ajuda!!.
Els poseu un moment sobre un paper de cuina perque no tinguin tant oli i abans no es refredin els passeu pel sucre barrejat amb canyella.
Els poseu un moment sobre un paper de cuina perque no tinguin tant oli i abans no es refredin els passeu pel sucre barrejat amb canyella.
Segur que no en podreu menjar nomès un!!
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke