Aquesta és la crema que fem a casa des de fa molts anys pel dia
de Sant Josep. La recepta és del llibre "Cocinar és fácil" de
la Montserrat Segui.
1/2 litre de llet,
4
rovells d'ou,
125 grams de sucre,
15 grams de Maizena,
mitja branca de
canyella i pell de llimona.
Preparació:
Posem la llet, la canyella i la pell de llimona a escalfar. Es
posen els rovells junt amb el sucre en un cassó que pugui anar al foc i ho
barregem be amb les varilles manuals , després hi afegim la Maizena i
ho acabem de barrejar.
Seguidament hi posem una mica de la llet bullent, ho
remenem i hi acabem de posar la resta de la llet (primer traiem la canyella i
la pela); ho posem al foc sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull.
En
aquest mateix moment ho retirem immediatament del foc, però seguim remenant la
crema durant uns segons més.
La posem a les cassoletes i la deixem refredar tapada
amb un paper film perqué si no s'hi fa una capa per sobre.
Just al moment de
servir, hi espolsarem sucre per sobre i el cremarem.
Aquesta ,mateixa recepta serveix per fer la crema
pastelera (per fer la mona!!) S'hi posa la mateixa
quantitat d'ingredients però augmentant la Maizena a uns 40 grams.
Secret:
"I què podem fer amb les clares?... doncs els
visitandines de la Glòria!!". (cliqueu aquí)
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke