Aprofitem
aquests darrers dies de fred, ara que encara anem força tapats per menjar algunes
gourmanderies, que aviat hem de comen\ar la operació bikini !!!
INGREDIENTS:
200 g. de
farina.
200 g. de mantega
200 g. de sucre.
4 ous
3 pomes grosses
1 sobre de llevat
1 cullerada de canyella
suc de 1 llimona
melmelada de prèssec o gelatina de poma
PREPARACIÓ:
Pelar les
pomes i tallar-les a làmines.
Posar-les en
un recipient amb el suc de la llimona i la canyella, remenar-ho tot una mica.
Separar les
clares dels rovells, muntar les clares a punt de neu, amb un pessic de sal i
els rovells amb el sucre fins que blanquejin.
Posar el forn
a 180°.(només amb calor per sota).
Afegir als rovells la mantega tova, barrejar. I tot seguit la
farina tamissada amb el llevat, barrejar-ho. A continuació la meitat de les
clares muntades, amb moviments suaus i després l'altre meitat.
Untar amb mantega un motlle i posar-hi la meitat de la massa.
Cubrir-lo amb la meitat de la poma, després la resta de massa i per últim la
resta de làmines de poma.
Quan el forn tingui la temperatura, posar-ho a coure uns 40
minuts.
Deixar
refredar, desmotllar i pintar-lo amb la melmelada o amb la gelatina.
BONÍSIMA !!!!
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke