divendres, 1 de març del 2013

PASTÍS DE POMA

Pin It Ahora!

Aprofitem aquests darrers dies de fred, ara que encara anem força tapats per menjar algunes gourmanderies, que aviat hem de comen\ar la operació bikini !!!



INGREDIENTS:
200 g. de farina.
200 g. de mantega
200 g. de sucre.
4 ous
3 pomes grosses
1 sobre de llevat
1 cullerada de canyella
suc de 1 llimona
melmelada de prèssec o gelatina de poma
PREPARACIÓ:
Pelar les pomes i tallar-les a làmines.
Posar-les en un recipient amb el suc de la llimona i la canyella, remenar-ho tot una mica.
Separar les clares dels rovells, muntar les clares a punt de neu, amb un pessic de sal i els rovells amb el sucre fins que blanquejin.
Posar el forn a 180°.(només amb calor per sota).

Afegir als rovells la mantega tova, barrejar. I tot seguit la farina tamissada amb el llevat, barrejar-ho. A continuació la meitat de les clares muntades, amb moviments suaus i després l'altre meitat.
Untar amb mantega un motlle i posar-hi la meitat de la massa. Cubrir-lo amb la meitat de la poma, després la resta de massa i per últim la resta de làmines de poma.
Quan el forn tingui la temperatura, posar-ho a coure uns 40 minuts.
Deixar refredar, desmotllar i pintar-lo amb la melmelada o amb la gelatina.
BONÍSIMA !!!!
Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke