dilluns, 9 de setembre del 2013

PASTÍS DE IOGURT GREC

Pin It Ahora!
Per menjar-la ben freda.
Sembla de formatge però no n’hi ha ni un gram


Ingredients:
 (per un motllo de 22-24cm)
6 ous
600 gr. iogurt grec
150 gr. sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
2 culleradetes de llevat.
75 gr farina.

Per l’almívar:
125 ml aigua
125 gr sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
1 taronja (el suc + la pell ratllada)
1 culleradeta d’aigua d’ azahar (opcional)

Preparació:
Batem les clares a punt de neu i reservem.
Batem les iemes amb el sucre fins que augmenti el volum i quedi d’un colo blanc trencat.
Tamissem la farina amb el llevat i afegim suaument a la barreja de les iemes. A continuació els iogurts, la pell ratllada i el suc de llimona.
Afegim les clares suaument.
Posem la barreja en un motllo desmontable i untat amb mantega i el coem a 180ºC uns 45 minuts.
Fem l’almívaro i el fem bullir, per baixar-lo després a coure a foc lent uns 10-12 minutos. Reservem i el deixem refredar.

Secret:
Millor deixar-la reposar tot un dia.
Ha d’estar ben freda.
Si no us agrada l’opció de l’almívar, proveu amb confitura de fruits vermells, gerds o mores (una mica rebaixada).
La recepta és de Gordon Ramsay el cuiner anglès conegut per “Pesadilla en la cocina”.
Bon profit!!!
Glòria



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke