Per
menjar-la ben freda.
Sembla de formatge però no
n’hi ha ni un gram
Ingredients:
(per un motllo de 22-24cm)
6 ous
600 gr. iogurt grec
150 gr. sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
2 culleradetes de llevat.
75 gr farina.
Per l’almívar:
125 ml aigua
125 gr sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
1 taronja (el suc + la pell ratllada)
6 ous
600 gr. iogurt grec
150 gr. sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
2 culleradetes de llevat.
75 gr farina.
Per l’almívar:
125 ml aigua
125 gr sucre
1 llimona (el suc + la pell ratllada)
1 taronja (el suc + la pell ratllada)
1
culleradeta d’aigua d’ azahar (opcional)
Preparació:
Batem les clares a punt de neu
i reservem.
Batem les iemes amb el sucre
fins que augmenti el volum i quedi d’un colo blanc trencat.
Tamissem la farina amb el
llevat i afegim suaument a la barreja de les iemes. A continuació els iogurts,
la pell ratllada i el suc de llimona.
Afegim les clares suaument.
Posem la barreja en un motllo
desmontable i untat amb mantega i el coem a 180ºC uns 45 minuts.
Fem l’almívaro i el fem bullir,
per baixar-lo després a coure a foc lent uns 10-12 minutos. Reservem i el
deixem refredar.
Secret:
Millor
deixar-la reposar tot un dia.
Ha
d’estar ben freda.
Si
no us agrada l’opció de l’almívar, proveu amb confitura de fruits vermells,
gerds o mores (una mica rebaixada).
La
recepta és de Gordon Ramsay el cuiner anglès conegut per “Pesadilla en la
cocina”.
Bon profit!!!
Glòria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke