A vegades pels àpats de Nadal nomès cal donar una mica de "glamour" a qualsevol recepta senzilla. Us en proposo una per donar "categoria" a unes simples croquetes. La idea no és meva, la vaig trobar al blog "la receta de la felicidad" on feia unes croquetes de xampinyons amb forma de bolet.
Les mides per la beixamel són del llibre "Cocinar es fácil" de Montserrat Seguí.
Ingredients:
1/2 litre de llet o 1/4 de litre de llet
1/4 de litre de brou.
90 gr. de mantega
80 gr. de farina
si nomès feu servir llet i si feu meitat brou i meitat llet n'hi
poseu 90 grams (no em demaneu per què, però a la recepta així ho posa)
sal.
Preparació::
Poseu en un cassó gran la mantega a desfer, després hi
afegiu la farina i la deixeu coure una mica tot remenant, després hi afegiu el
líquid i una mica de sal, seguiu remenant fins que estigui ben espessa i
ja hi podeu barrejar el que volgueu (aquestes són de pernil dolç i
formatge), les podeu fer aprofitant les restes dels rostits d'aquestes
festes.
Posem la pasta en una safata i la deixem refredar tapada amb un
film. Quan sigui ben freda fem les croquetes de manera tradicional o amb un
tallapastes en forma d'estel o del que volgueu. Les passem primer per farina,
després per ou batut i finalment per pa ratllat. Les fregim amb força oli
ben calent i les posem sobre un paper per que absorbeixi l'excés d'oli.
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke