dilluns, 31 d’agost del 2015

COCA DEL MAS

Pin It Ahora!
Un altre "tastet" aprobat per una bona part dels incondicionals de la piscina.

És una recepta del llibre "La cuina de casa" de la Conxita Planell i de l'Anna Mª Carulla, que als anys 90 feien el programa de cuina de TV3.


COCA DEL MAS (mas de masia, que ningú s'ennuegui!)

Ingredients:
Ingredients:
300 g. de sucre
300 g. de farina

3 ous
llimona ratllada

1 pessic de matafaluga ("anís verde" a la secció d'espècies del super)

un pessic de sal

50 cc. d'oli

50 cc.. d'anís

100 cc.de llet

1 sobre de llevat

pinyons i sucre per posar per sobre.


   

Preparació:

Enceneu el forn a 180 graus. unteu el motlle amb mantega i poseu-hi paper de forn al fons que també untareu amb mantega.
Bateu les clares a punt de neu. Afegiu-hi tres cullerades de sucre tot batent-les i d'aquesta manera quedaran ben fortes.


Poseu en un bol el rovells i la resta de sucre, la ratlladura de llimona, la matafaluga i la sal. Bateu amb la batedora fins que blanqueji. Seguidament hi afegiu l'oli, l'anís i la llet i ho acabeu de barrejar,ara  ja podeu utilitzar unes barilles manuals.


Seguidament hi aneu afegint la farina tamissada i barrejada amb el llevat i cullerades de clares  barrejant amb suavitat.

Quan ho tingueu ben barrejat ho aboqueu al motlle i hi espolseu sucre per sobre i els pinyons. Ho poseu a coure a la part del mig del forn de 20 a 25 minuts. No obriu el forn fins que acabi la cocció. La punxeu amb un escuradents per saber si és cuita. Ha de sortir net. Un cop freda la desmotlleu retireu el paper del fons i la poseu en una safata  

BON PROFIT!

Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke