Un
altre "tastet" aprobat per una bona part dels incondicionals de la
piscina.
És una recepta del llibre "La cuina de casa" de la
Conxita Planell i de l'Anna Mª Carulla, que als anys 90 feien el programa de
cuina de TV3.
COCA
DEL MAS (mas de masia, que ningú s'ennuegui!)
Ingredients:
Ingredients:
300 g.
de sucre
300 g. de farina
3 ous
llimona
ratllada
1
pessic de matafaluga ("anís verde" a la secció d'espècies del super)
un
pessic de sal
50 cc. d'oli
50 cc.. d'anís
1 sobre
de llevat
pinyons i sucre per posar per sobre.
Preparació:
Quan ho tingueu ben barrejat ho aboqueu al motlle i
hi espolseu sucre per sobre i els pinyons. Ho poseu a coure a la part del mig
del forn de 20 a 25 minuts. No obriu el forn fins que acabi la cocció. La
punxeu amb un escuradents per saber si és cuita. Ha de sortir net. Un cop freda
la desmotlleu retireu el paper del fons i la poseu en una safata
Enceneu
el forn a 180 graus. unteu el motlle amb mantega i poseu-hi paper de forn al
fons que també untareu amb mantega.
Bateu
les clares a punt de neu. Afegiu-hi tres cullerades de sucre tot batent-les i
d'aquesta manera quedaran ben fortes.
Poseu
en un bol el rovells i la resta de sucre, la ratlladura de llimona, la
matafaluga i la sal. Bateu amb la batedora fins que blanqueji. Seguidament hi
afegiu l'oli, l'anís i la llet i ho acabeu de barrejar,ara ja podeu
utilitzar unes barilles manuals.
Seguidament
hi aneu afegint la farina tamissada i barrejada amb el llevat i cullerades de
clares barrejant amb suavitat.
BON
PROFIT!
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke