Ingredients base:
Palets de soletilla
1 got amb aigua i 2 cullerades
de sucre i una mica de suc de llimona
Ingredients mousse de llimona:
250gr de llet
1 sobre i mig de gelatina de
llimona (120 gr de gelatina Royal®)
150 gr de suc de llimones
370 gr de llet condensada
400gr de nata per montar 35,1%
m.g.
Ingredients la cobertura de Gin Tonic:
8 fulles de gelatina
100gr d’aigua
150gr de sucre
80 gr de suc de llimona
200gr de tònica
125gr de ginebra
Preparació:
Motlle:
Coloquem els palets de
soletilla i el banyem amb l’almivar.
Preparem l’almivar,
escalfant l’aigua amb el sucre i el suc de la llimona, fins que quedi tot ben
barrejat i comenci a caramelitzar.
Mousse:
Escalfem la llet, i afegim la
gelatina fins que quedi ben disolt.
Incorporem el suc llimona i al
llet condensada, ho batem una mica fins que quedi ben dissolt.
Deixem-ho repossar i que es
refredi una mica
Batem la nata, pot quedar
semimuntada.
Incorporem la nata a la
barreja de llimona amb moviments envolvents.
Ho aboquem poc a poc tot en el
motlle sobre la base dels palets.
Posem el pastís a la nevera
durant 2 hores (es pot accelerar el cuallat al congelador, controlem que no es
congeli).
Cobertura de Gin Tonic:
Posem 8 fulles de gelatina dins
aigua a temperatura ambient per hidratar-les.
Escalfem el got d’aigua i
afegim el sucre i un cop estigui ben barrejat hi afegirem les fulles de
gelatina escurregudes i ho batem per lligar-ho.
Afegim el suc de llimona, la
tònica i la ginebra, barregem.
Ho deixem refredar i quan ho
tinguem a una temperatura suau ho aboquem poc a poc a sobre la mousse (si hi ha
bombolles a la cobertura, abans d’abocar-la la colarem per eliminar-les).
Tornem a introduir el pastís a
la nevera perque cualli.
Un cop
estigui cuallada la podrem guarnir al gust.
BON PROFIT !
Glòria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke