Fer un pop a la gallega o "a feira" no té cap
secret però us explicaré de la manera que el fem a casa. Ho vam aprendre
al llibre "La cocina de hoy" fa una pila d'anys.
Ingredients:
1 pop (o unes potes de calamar).
patates (opcional)
llorer
bitxo
pebre vermell
oli d'oliva i sal
Preparació:
Posem aigua en una olla ben gran amb una fulla de llorer
i un bitxo. Quan bull hi posem el pop i "l'espantem " posant-lo i
traient-lo 3 vegades perque diuen que així no se li treu la pell. Després
el deixem coure entre 30 i 45 minuts o fins que estigui tou, (podeu punxar-lo
per comprovar_ho). Uns 15-20 minuts abans hi posem les patates pelades però
senceres, diuen que el pop es cou millor amb les patates.
Quan ja gairebé és cuit hi posem la sal,el treiem i el
deixem refredar una mica, el tallem a trossos, també les patates. Ho posem en
una safata, hi tirem una mica de pebre vermell (picant o dolç o una mica de
cada) i una mica més de sal.
En una paella hi posem unes 3 o 4 cullerades d'oli
i un tros de bitxo, deixem que agafi força temperatura, seguidament
treiem el bitxo i tirem l'oli per sobre del pop. Ho remenem tot junt una mica i
a menjar que es refreda!
Secret:
Nosaltres fem servir potes de calamar que donen "el pego", surten molt més econòmiques i estan igual de bones.
Per llepar-s'hi els dits!!!!
Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke