Senzill i super fàcil de fer.
Ingredients:
1 kg de filet de salmó
sense espines
½ kg de sal
½ kg de sucre
yogurt
grec
fonoll
fresc
1 taronja
1 llimona
1 poma àcida
sal i pebre
Preparació:
Barrejar en un bol la sal,
el sucre, la pell de la taronja, la pell de la llimona, el pebre negre i el
fonoll (al gust).
Repartir la marinada per
tot el salmó, primer fem un llit amb la barreja, on posarem el salmó, i
acabarem de cobrir-lo amb la resta de la marinada, per deixar-lo reposar a la
nevera unes 12 hores.
Fem la salsa amb el yogurt grec,
la sal i el pebre, una mica de suc de llimona i fonoll fresc picadet
(opcional).
Traiem la marinada sota l’aigua
i eixugem el salmó.
Li traiem la pell.
El tallem a daus i l’emplatem
a sobre de la salsa.
El guarnim amb trossos de
poma a tires, i amb grills de taronja sense pell.
Hi podem posar una mica de verd per donar-li color.
Secret:
Si el filet no fa el pes de la recepta fem les
proporcions, ja que a vegades un kilo per a dos és una mica massa.
El fonoll a vegades l’he posat
sec i surt igual de bó, però després no l’utilizo per guarnir.
BON PROFIT
Glòria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke