dijous, 21 d’agost del 2014

SALMÓ MARINAT, A LA TARONJA, FONOLL I IOGURT GREC

Pin It Ahora!
Senzill i super fàcil de fer.


Ingredients:
1 kg de filet de salmó sense espines
½ kg de sal
½ kg de sucre
yogurt grec
fonoll fresc
1 taronja
1 llimona
1 poma àcida
sal i pebre
Preparació:
Barrejar en un bol la sal, el sucre, la pell de la taronja, la pell de la llimona, el pebre negre i el fonoll (al gust).
Repartir la marinada per tot el salmó, primer fem un llit amb la barreja, on posarem el salmó, i acabarem de cobrir-lo amb la resta de la marinada, per deixar-lo reposar a la nevera  unes 12 hores.
Fem la salsa amb el yogurt grec, la sal i el pebre, una mica de suc de llimona i fonoll fresc picadet (opcional).
Traiem la marinada sota l’aigua i eixugem el salmó.
Li traiem la pell.
El tallem a daus i l’emplatem a sobre de la salsa.
El guarnim amb trossos de poma a tires, i amb grills de taronja sense pell.
Hi podem posar una mica de verd per donar-li color.


Secret:
Si el filet no fa el pes de la recepta fem les proporcions, ja que a vegades un kilo per a dos és una mica massa.
El fonoll a vegades l’he posat sec i surt igual de bó, però després no l’utilizo per guarnir.

BON PROFIT
Glòria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke