Feia temps que tenia un pot olives negres sense pinyol que no li trobava cap utilitat fora de la fer-ne una mousse o "tapenade" o guarnir amanides. Quan un dia en un restaurant, a la seva carta tenien aquest plat i vaig decidir que a casa també ho podem fer.
Després d'investigar una mica de com s'ha d'elaborar,
aquí la teniu per llepar-vos els dits!!!
Ingredients pel Pesto d'olives negres:
1 pot d'olives negres sense pinyol
1 1/2 dent d'all
1 llauna de tonyina al natural (80 gr aprox.)
1 llauna de filets d'anxova
1 cullerada de tàperes
1 culerada de tàperes
1 culleradeta de timó (millor si és fresc)
50 gr de formatge parmesà
50 gr de nous
1 ramet d'alfàbrega fresca
oli d'oliva (cap a a 150 gr)
sal i pebre
pinyons per guarnir
1 1/2 dent d'all
1 llauna de tonyina al natural (80 gr aprox.)
1 llauna de filets d'anxova
1 cullerada de tàperes
1 culerada de tàperes
1 culleradeta de timó (millor si és fresc)
50 gr de formatge parmesà
50 gr de nous
1 ramet d'alfàbrega fresca
oli d'oliva (cap a a 150 gr)
sal i pebre
pinyons per guarnir
Ingredients pels rigattones:
300 gr de rigattones
pesto d'olives negres
parmesà ratllat
alfàbrega
oli d'oliva
sal
Preparació:
Escorrem les olives.
Preparem el pesto trinxant tots els ingredients en un got, aprofitem l'oli de les anxoves i l'aigua de la tonyina.
Després incorporem poc a poc l'oli d'oliva fins obtenir una pasta al nostre gust si ens agrada més o menys espesa..
Preparem el pesto trinxant tots els ingredients en un got, aprofitem l'oli de les anxoves i l'aigua de la tonyina.
Després incorporem poc a poc l'oli d'oliva fins obtenir una pasta al nostre gust si ens agrada més o menys espesa..
Coem els rigattones amb aigua i sal.
Els escorrem, posem la sala al damunt, decorem amb unes fulles d'alfàbrega, encenalls de parmesà i pinyons.
Secret:
La salsa és l'olivada o tapenade, a la que s'hi afegeix, el parmesà, l'alfàbrega i la nou com a fruit sec i que ens ha sorprés el gust que li dóna.
Els escorrem, posem la sala al damunt, decorem amb unes fulles d'alfàbrega, encenalls de parmesà i pinyons.
Secret:
La salsa és l'olivada o tapenade, a la que s'hi afegeix, el parmesà, l'alfàbrega i la nou com a fruit sec i que ens ha sorprés el gust que li dóna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke