divendres, 18 de juliol del 2014

PASTIS DE CARAMEL

Pin It Ahora!


Ingredients per un molde de 15/20 cm.:

Pel pa de pessic:

2 ous grans

50 gr. de sucre

1 i 1/2 cullerada de llet a temperatura ambient

1/4 culleradeta d’esencia de vainilla o 1 vaina de vainilla

60 gr. de farina 13 g. de mantequilla fosa

Pel caramel:

75 gr. de sucre

40 ml. de nata 35%MG

10 gr. de mantega

Per la mousse:

La barreja del caramel

200 ml. de nata 35%MG

2 fulles de gelatina


Per la cobertura:

50 gr. de xocolata negra (75%)

1 cullerada de mantega

Preparació:

Pre-escalfar el forn a 180º.

Pel pa de pessic, montem les clares a punt de neu amb el sucre.

Barrejar les iemes d’ou amb la llet, la vainilla, la mantega fosa i la farina.

Afegir les clares muntades a poc a poc, i quan les tinguem ben integrades omplim el motlle. 

Ho deixem al forn uns 25-30 min, i anirem comprovant la cocció amb un palet.

Deixem refredar dins el motlle i preparem el caramel.

Preparació del caramel:

En un cassó al foc, fem daurar el sucre a foc lent fins que agafi un color daurat, sense remenar, sinó es cristallitzarà i es
tornarà dur.

Escalfem la nata i la mantega, que afegirem al caramel daurat fora del foc i ho deixem refredar a temperatura ambient.

Afegim la gelatina ben escurreguda (que haurem hidratat en aigua freda durant 10 minuts)

Montem la nata i l’afegim al caramel amb moviments envolvents.

Posem la mousse dins el motlle sobre el pa de pessic i ho deixem cuallar entre 4-6 hores o tota la nit.

Per guarnir fondrem la xocolata de cobertura amb la mantega i l’extendrem per sobre la mousse.

Acabem enfarinant amb cacau en pols.

Un cop ben refredat tot ho desmotllem i ...
A menjar!!!
Glòria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke