Ingredients:
600 g farina de força (la de fer pa)
1 nou (25 g) Llevat fresc
100 g sucre
1 got de llet
2 iemas
1 pessic de sal
120 g mantega sense sal
2 pots de Nutella (1 gran i l'altre petit)
1 ou sencer
Preparació:
Templar la llet,
apartar mig got i en l'altre mig desfem el llevat.
En un bol, posem la farina, el sucrei la sal, fem un clot al mig i afegim el llevat disolt i les dues iemes, amasem a poc a poc i a nem afegint la mantega i la llet restant.
Tapem el
bol de la masa con drap net i la deixem fermentar aproximadament uns 30 minuts. Passat el temps tornem a amasar i fem una bola que tallarem en 4 parts iguals.
Cada bola serà una capa del briox. Agafem la primera porció i l'amasem fins la mida d'una pizza i la posem sobre una safata del forn forrada amb paper vegetal o de cuina, i la untem amb nutella (de 2-3 cullerades soperes per a cada base) i fem el mateix amb la resta de boles de la pasta.
Finalment cobrim amb la última capa de masa.
Per fer la forma, posem un bol rodó al centre, que ens farà de guia i divideim el briox en quatre partes (sense arribar al centre), cada quart el dividim en quatre tires. Aenm agafant les tires per parelles.
A cada tira de la
parella li fem un gir cap a fora o dos (una tira a la dreta i l'altre l'esquerra).
Per acabar, unim les puntes de cada parella per fer una forma de flor.
Pintem la masa amb ou batut i deixem reposar uns 15 min
abans d'enfornar a 175ºC uns 20 minuts amb la safata a posició baixa.
BON PROFIT
ELSA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke