dilluns, 1 de setembre del 2014

LLENGÜES DE GAT

Pin It Ahora!
Recepta de galetes tipus "pasta seca" senzilles de fer.
Perfectes per convidar a la colla pel sant o l'aniversari.


Ingredients:
3 clares d'ou
100 gr de mantega
100 gr de sucre
100 gr de farina
una culleradeta de sucre vainillat

Preparació:
Batem les clares a punt de neu. Encenem el forn a 180 graus.
Posem el sucre i la mantega (textura pomada) en un bol i ho batem, Després hi afegim la farina i el sucre vainillat, ho barrejem i finalment les clares a punt de neu amb suavitat 
En una safata (millor si ho feu en dues, és més ràpid) posem paper de forn i amb la mànega pastelera anem fent les llengües separades les unes de les altres perque creixen al coure's. Amb uns 10 minuts veureu que agafen color per les vores i  ja les podeu treure.

Secret:
Amb aquesta mateixa pasta es poden fer moltes variants de "pasta seca": Teules o "canutillos" aprofitant quan encara son calentes per donar-los forma, afegint coco o granet d'atmetlla a la pasta, banyar.ne les puntes amb xocolata, tirar-hi pinyons o atmetlla laminada o en granet abans de posar-les al forn..

Un cop estiguin fredes les guardeu en un pot ben tancat,  us poden durar cruixents fins i tot una setmana o més ... però segur que s'acaben abans, perque si en menjes una, és un no parar!!!.


Rosa

1 comentari:

  1. Hola Rosa,
    en vas portar a la piscina la setmana passada per fer un tast i estaven boníssimes. Jo les vaig fer el diumenge per menjar-nos-les a la Valldora, i no em van quedar ben bé com a tu, però sí que eren igual de bones.
    Moltes gràcies per la recepta.
    Elsa

    ResponElimina

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke