diumenge, 11 d’agost del 2013

CUPCAKES "RED VELVET" AMB FROSTING DE CREMA DE FORMATGE

Pin It Ahora!
Amb remolatxa de l'hort, (sense colorant artificial)

Després del gran èxit del mini-tast que hem fet a la piscina, aquí us deixo la recepta d'aquestes "magdalenes" tant especials.


                   
Ingredients per la massa:
100 g. de remolatxa fresca
suc de mitja llimona
1 cullerada de vinagre
75 g. de iogurt grec sense sucre
75 g. de mantega (sense sal) a tempertura ambient
100 g. de sucre
1 ou
essència de vainilla o sucre vainillat
125 g. de farina
1 cullerada de cacau en pols (el de rebossar trufes no el de posar a la llet)
1 sobre de llevat

Ingredients per a la cobertura ("frosting") de crema de formatge:
75 g. de mantega (sense sal) a temperatura ambient
125 g. de formatge tipus Philadelphia
100 g. de sucre

Preparació:
Pelem la remolatxa, la tallem a trossets petits, la posem al got de la batedora i li afegim (per evitar que s'oxidi) el suc de llimona i el vinagre . Ho triturem fins que quedi ben fi. Tot seguit hi afegim el iogurt grec, ho tornem a batre i ho reservem. Encenem el forn a uns 180 graus.

Posem la mantega i el sucre en un bol i ho batem amb les varilles fins que quedi ben barrejat, hi afegim l'ou i la vainilla, seguim batent.  Després hi posem la barreja de nata i remolatxa, ho tornem a batre (veureu que queda com una mica "tallat", però no té importància. Després hi posarem la farina, el llevat i el cacau i ho acabarem de barrejar amb una cullera o una espàtula.
Omplim els motlles fins a la meitat i ho posem al forn uns 13 minuts. quan ja siguin cuits els deixem refredar del tot fora del forn.

Mentrestant fem la crema de formatge barrejant molt be els tres ingredients fins que quedi una crema ben fina.

Amb l'ajuda de la mànega pastelera ja podem decorar els "cup cakes" que han d'estar ben freds sino es desferà la crema.

Si us en sobra algun recordeu de guardar-lo a la nevera, que porta formatge!

Secret:
Els Red Velvet són uns pastissos molt populars als E.E.U.U. i que s'han popularitzat molt darrerament. Generalment es fan utilitzant colorant vermell, però també hi ha qui diu que originariament  el color vermell era per la utilització de remolatxa en la seva confecció possiblement en èpoques d'escassedat de sucre.
Aquesta recepta en concret està treta del blog "La receta de la felicidad", però reduïnt les quantitats a la meitat.

1 comentari:

  1. Hola
    He fet el pastís (amb el colorant) i està bonissim, és molt tou.
    Glòria

    ResponElimina

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke