Amb remolatxa de l'hort, (sense colorant artificial)
Després
del gran èxit del mini-tast que hem fet a la piscina, aquí us deixo la recepta
d'aquestes "magdalenes" tant especials.
Ingredients per la massa:
100
g. de remolatxa fresca
suc
de mitja llimona
1
cullerada de vinagre
75
g. de iogurt grec sense sucre
75
g. de mantega (sense sal) a tempertura ambient
100
g. de sucre
1
ou
essència
de vainilla o sucre vainillat
125
g. de farina
1
cullerada de cacau en pols (el de rebossar trufes no el de posar a la llet)
1
sobre de llevat
Ingredients per a la cobertura
("frosting") de crema de formatge:
75
g. de mantega (sense sal) a temperatura ambient
125
g. de formatge tipus Philadelphia
100
g. de sucre
Preparació:
Pelem
la remolatxa, la tallem a trossets petits, la posem al got de la batedora i li
afegim (per evitar que s'oxidi) el suc de llimona i el vinagre . Ho triturem
fins que quedi ben fi. Tot seguit hi afegim el iogurt grec, ho tornem a batre i
ho reservem. Encenem el forn a uns 180 graus.
Posem
la mantega i el sucre en un bol i ho batem amb les varilles fins que quedi ben
barrejat, hi afegim l'ou i la vainilla, seguim batent. Després hi posem
la barreja de nata i remolatxa, ho tornem a batre (veureu que queda com una
mica "tallat", però no té importància. Després hi posarem la farina,
el llevat i el cacau i ho acabarem de barrejar amb una cullera o una espàtula.
Omplim
els motlles fins a la meitat i ho posem al forn uns 13 minuts. quan
ja siguin cuits els deixem refredar del tot fora del forn.
Mentrestant
fem la crema de formatge barrejant molt be els tres ingredients fins que quedi
una crema ben fina.
Amb
l'ajuda de la mànega pastelera ja podem decorar els "cup cakes" que
han d'estar ben freds sino es desferà la crema.
Si
us en sobra algun recordeu de guardar-lo a la nevera, que porta formatge!
Secret:
Els
Red Velvet són uns pastissos molt populars als E.E.U.U. i que s'han
popularitzat molt darrerament. Generalment es fan utilitzant colorant vermell,
però també hi ha qui diu que originariament el color vermell era per la
utilització de remolatxa en la seva confecció possiblement en èpoques
d'escassedat de sucre.
Aquesta recepta en concret està treta del blog
"La receta de la felicidad", però reduïnt les quantitats a la meitat.
Hola
ResponEliminaHe fet el pastís (amb el colorant) i està bonissim, és molt tou.
Glòria