Els
Papassinis són unes pastes de Sardenya que es menjaven per Pasqua però que ara
es troben durant tot l’any a l’illa.
Ingredients:
-
1 kg de farina
-
350 g de sucre
-
250 g de llard de porc
-
5 ous + 1 ou per pintar-les
-
200 g de nous trinxades
-
200 g de panses
-
200 g ametlles mòltes
-
1 tassa llet
-
2 sobres de llevat
-
la ratlladura
de 1 llimona
Preparació:
Barrejar
tots els ingredients menys els fruits secs i amassar-ho bé.
Afegir-hi
els fruits secs i tornar-ho a amassar fins que no s’enganxi la pasta als dits.
Si és necessari es pot afegir una mica d’aigua i/o de farina.
Estendre la
massa amb un corró i tallar-la a tires; després en tallarem rombes d’aquestes
tires.
Disposar
les pastes en una plata untada, pintar-les amb ou batut (opcional) i
enfornar-les a 190º uns 12’ aproximadament.
En comptes
de pintar-les amb ou abans d’enfornar-les, també es poden glassejar un cop
cuites les pastes.
Secret:
A mi,
personalment, m’agraden més sense “glasear”, com les de la fotografia. Són unes
pastes que no són molt dolces, i n’hi ha que diuen que s’assemblen, en gust, a
les garlandes d’abans.
I
l’acompanyament perfecte és amb “Mirto”, un licor típic de l’illa de Sadenya,
que s’obté de la maceració alcohòlica de les baies del “mirto” (Myrtus communis) o murta en català, i
que s’ha de prendre molt fred.
BON PROFIT !!!!
Elsa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke