És
un pastís del nord de Grecia, sembla un flam i està bonísima tant templada com
freda.
Ingredients:
8-9 làminas de
pasta filo (o 2 paquets de marca blanca Carrefour)
70 gr. mantega fosa
70 gr. mantega fosa
Pel farcit:
300 gr de llet
3 ous
600 ml de nata
1 branca de canyella o 1/4 culleradeta de canyella en pols
140 gr de sucre
300 gr de llet
3 ous
600 ml de nata
1 branca de canyella o 1/4 culleradeta de canyella en pols
140 gr de sucre
la pell d’una
llimona
1 culleradeta de vainilla líquida (o una branqueta)
Per guarnir:
Sucre glas
Canyella
Preparació:
1 culleradeta de vainilla líquida (o una branqueta)
Per guarnir:
Sucre glas
Canyella
Preparació:
Anem
arrugant les làmines de pasta filo com si fessim un ventall (vano)que
previament haurem untat amb la mantega, les anem col·locant dins un motllo rodó
dels desmontables fent cargols (mireu la foto). Ho enfornem durant
uns 30 minuts a 180ºC.
Preparem la llet, la nata, el sucre, la canyella i la
pell de la llimona en un cassó i quan comenci a bullir la traiem del foc, i
afegim els ous batuts sense deixar de remenar. Per finalitzar afegim la
vainilla i ho abocarem a sobre al
pastís.
Tornem
el motllo al forn i el deixem uns 25-30 minuts, fins que cualli lacrema.
Ho
presentem espolvorejat amb sucre glas.
Secret:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke