dijous, 22 d’agost del 2013

GALATOPITA (pastís grec)

Pin It Ahora!
És un pastís del nord de Grecia, sembla un flam i està bonísima tant templada com freda.


Ingredients:
8-9 làminas de pasta filo (o 2 paquets de marca blanca Carrefour)
70 gr. mantega fosa

Pel farcit:
300 gr de llet
3 ous
600 ml de nata

1 branca de canyella o 1/4 culleradeta de canyella en pols
140 gr de sucre
la pell d’una llimona
1 culleradeta de vainilla líquida (o una branqueta)

Per guarnir:
Sucre glas
Canyella

Preparació:
Anem arrugant les làmines de pasta filo com si fessim un ventall (vano)que previament haurem untat amb la mantega, les anem col·locant dins un motllo rodó dels desmontables fent cargols (mireu la foto). Ho enfornem durant uns 30 minuts a 180ºC.
Preparem la llet, la nata, el sucre, la canyella i la pell de la llimona en un cassó i quan comenci a bullir la traiem del foc, i afegim els ous batuts sense deixar de remenar. Per finalitzar afegim la vainilla i  ho abocarem a sobre al pastís.

Tornem el motllo al forn i el deixem uns 25-30 minuts, fins que cualli lacrema.
Ho presentem espolvorejat amb sucre glas.

Secret:

També hi podeu espolvorejar canyella.

Glòria



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke