diumenge, 25 d’agost del 2013

NÚVOLS DE GERDS

Pin It Ahora!
 

Ingredients:
1 sobre de gelatina neutra (10 gr) ó 6 fulles de gelatina (en remull amb aigua freda per rehidratar)
200 gr d’aigua
150 gr sucre
2 sobres de gelatina de gerds o maduixes (84 gr aprox. cada sobre)
1 sucre glas
Preparació:
En un cosi al foc posem l’aigua, quan comença a bullir incorporem la gelatina neutra i el sucre, abaixem el foc ho remanem i ho deixem coure 5 minuts.
Afegirem la gelatina de sabor i continuem remenant durant 5 minuts més perque agafi consistència.
Ho retirem del foc i la deixem reposar fins que quedi semi-cuallada.
Ho batem amb les varilles fins que la gelatina agafi textura de “merengue”.
Untem un motlo de vidre o silicona amb una capa molt fina d’oi (ens podem ajudar amb un paper de cuina).
Ho deixem reposar a temperatura ambiente unas 8 horas (jo el deixo tota la nit.
Per treure’l del motllo ens ajudem d’una espátula i anem tallant els núvols al nostre gust, i l’enfarinem amb sucre glas.


(Amb Thermomix):
Posem la papallona.
Posem el got d’aigua, el sucre i la gelatina neutra, durant 10 seg vel 3. Programar 5 min, 100ºC, vel 2. Afegir els sobres de sabor a 10 seg, vel 3.
Programar de nou 5 min, 100ºC, vel 2.
Deixar refredar a temperatura ambient fins que arribar a 45-50ºC (pot tardar cap a 45 minuts aproximadament).
U cop refredat programar 8 min, vel 3 i 1/2 sense temperatura.
Untem un motlo de vidre o silicona amb una capa molt fina d’oi (ens podem ajudar amb un paper de cuina).
Ho deixem reposar a temperatura ambiente unas 8 horas (jo el deixo tota la nit.
Per treure’l del motllo ens ajudem d’una espátula i anem tallant els núvols al nostre gust, i l’enfarinem amb sucre glas.

Apa llaminers ja no hi ha excusa per menjar porquerietes si les fem a casa.

Glòria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke