Ingredients:
1
sobre de gelatina neutra (10 gr) ó 6 fulles de gelatina (en remull amb aigua
freda per rehidratar)
200
gr d’aigua
150 gr
sucre
2
sobres de gelatina de gerds o maduixes (84 gr aprox. cada sobre)
1
sucre glas
Preparació:
En
un cosi al foc posem l’aigua, quan comença a bullir incorporem la gelatina
neutra i el sucre, abaixem el foc ho remanem i ho deixem coure 5 minuts.
Afegirem
la gelatina de sabor i continuem remenant durant 5 minuts més perque agafi
consistència.
Ho
retirem del foc i la deixem reposar fins que quedi semi-cuallada.
Ho
batem amb les varilles fins que la gelatina agafi textura de “merengue”.
Untem
un motlo de vidre o silicona amb una capa molt fina d’oi (ens podem ajudar amb
un paper de cuina).
Ho
deixem reposar a temperatura ambiente unas 8 horas (jo el deixo tota la nit.
Per
treure’l del motllo ens ajudem d’una espátula i anem tallant els núvols al
nostre gust, i l’enfarinem amb sucre glas.
(Amb
Thermomix):
Posem
la papallona.
Posem
el got d’aigua, el sucre i la gelatina neutra, durant 10 seg vel 3. Programar 5
min, 100ºC, vel 2. Afegir els sobres de sabor a 10 seg, vel 3.
Programar
de nou 5 min, 100ºC, vel 2.
Deixar
refredar a temperatura ambient fins que arribar a 45-50ºC (pot tardar cap a 45 minuts
aproximadament).
U
cop refredat programar 8 min, vel 3 i 1/2 sense temperatura.
Untem
un motlo de vidre o silicona amb una capa molt fina d’oi (ens podem ajudar amb
un paper de cuina).
Ho
deixem reposar a temperatura ambiente unas 8 horas (jo el deixo tota la nit.
Per
treure’l del motllo ens ajudem d’una espátula i anem tallant els núvols al
nostre gust, i l’enfarinem amb sucre glas.
Apa
llaminers ja no hi ha excusa per menjar porquerietes si les fem a casa.
Glòria
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke