Ingredients per 4 persones:
- 4 llesques de pa
de motlle
- dos carbassons de
mida mitjana
- una ceba dolça
- 200 g de formatge
fresc o mató
- 75 g de pernil
dolç
- un ou
- pa ratllat
- formatge ratllat
Preparació:
Es fan coure (al vapor, bullits o al microones)
els carbassons, a trossos petits. Poden ser amb pela o sense, a gust del
consumidor.
Es sofregeix
lentament la ceba tallada petita, no ha d’agafar color.
S’hi afegeix el
carbassó i es deixa fregir lleugerament.
A continuació, s’hi
incorpora el pernil dolç també tallat petit i, passat uns minuts, el formatge o
mató. Es va remenant per tal que els ingredients es vagin integrant.
Per acabar, s’hi
afegeix l’ou batut i es remena fins que queda cuit.
Si la barreja queda
excessivament humida, s’hi mescla pa ratllat fins aconseguir la textura
adequada.
En una plata de
canelons o en plats individuals, s’hi posen llesques de pa de motlle i a sobre,
cobrint completament la llesca, hi posem la barreja del carbassó.
Posem formatge
ratllat i ho gratinem.
Comentaris i secretets:
. Les quantitats
dels ingredients són aproximades.
. Els tipus de
formatges poden variar.
. Aquesta preparació és
un bon farciment per a canelons coberts amb una beixamel lleugera, per
carbassons farcits o com a farciment de
galets o “supermacarrons”.
Lluïsa Comellas
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke