diumenge, 24 d’agost del 2014

RIGATONNE AMB SALSA PESTO OLIVES NEGRES

Pin It Ahora!
Feia temps que tenia un pot olives negres sense pinyol que no li trobava cap utilitat fora de la fer-ne una mousse o "tapenade" o guarnir amanides. Quan un dia en un restaurant, a la seva carta tenien aquest plat i vaig decidir que a casa també ho podem fer.


Després d'investigar una mica de com s'ha d'elaborar, 
aquí la teniu per llepar-vos els dits!!!

Ingredients pel Pesto d'olives negres:
1 pot d'olives negres sense pinyol 
1 1/2 dent d'all

1 llauna de tonyina al natural (80 gr aprox.)
1 llauna de filets d'anxova
1 cullerada de tàperes
1 culerada de tàperes
1 culleradeta de timó (millor si és fresc)
50 gr de formatge parmesà
50 gr de nous
1 ramet d'alfàbrega fresca
oli d'oliva (cap a a 150 gr)
sal i pebre

pinyons per guarnir

Ingredients pels rigattones:
300 gr de rigattones
pesto d'olives negres
parmesà ratllat
alfàbrega
oli d'oliva 
sal
          

Preparació:

Escorrem les olives.
Preparem el pesto trinxant tots els ingredients en un got, aprofitem l'oli de les anxoves i l'aigua de la tonyina.
Després incorporem poc a poc l'oli d'oliva fins obtenir una pasta al nostre gust si ens agrada més o menys espesa..
Coem els rigattones amb aigua i sal. 
Els escorrem, posem la sala al damunt, decorem amb unes fulles d'alfàbrega, encenalls de parmesà i pinyons.

Secret:

La salsa és l'olivada o tapenade, a la que s'hi afegeix, el parmesà, l'alfàbrega i la nou com a fruit sec i que ens ha sorprés el gust que li dóna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke