divendres, 17 d’agost del 2012

PASTIS DE FORMATGE

Pin It Ahora!
Amb gerds frescos de l'hort de la Rosa i el Carmelo (de l'hort al plat).


INGREDIENTS:
500 gr de formatge fresc (hem utilitzat el de maduixes)
Galetes digestive (hem utilitzat Consum)
mantega
1 culleradeta d'esencia de vainilla (si teniu vainilla natural molt millor)
1 cullerada de suc de llimona
4 ous
1 sobre de cobertura de pastissos (opcional, podeu seguir les instruccions del fabricant)
Maduixes o gerds per decorar .

PREPARACIÓ:
Pre-escalfem el forn a 180º
Batem el formatge amb 100 gr de sucre, amb 1 culleradeta d'esencia de vainilla i una cullerada de suc de llimona.
Un cop estigui ben fi, hi afegim els 4 ous, d'un en un, .
L'extenem sobre la base de galetes i l'enfornem a 180ºC uns 50 minuts (o fins que cualli).
Un cop fred el pintem amb la cobertura de pastissos.



Secrets:
El pastis de formatge fesc bàsic no necessita floritures, però per fer-lo més agradable a la vista, es pot optar per guarnir-lo amb diferents cobertures d'acord amb l'ocasió: amb fruites de la temporada, amb caramel, amb xocolata, 
o bé la clàssica cobertura:
nata agre (125 gr nata per muntar+125 gr iogurt grec +1 cullerada de suc de llimona), amb vainilla, 3 cullerades de suc de llimona i una cullerada de sucre, cobrim el pastís, posem pols de nou moscada (al gus) i l'enfornem uns 7 minuts. La deixem refredar i la deixem a la nevera fins al moment de servir


QUE BÓ TAN FRESQUET!!!

Glòria

2 comentaris:

  1. Perdona Glòria, que és aixo del formatge fresc de maduixes? i la cobertura de pastisssos?. Tampoc he entés massa lo de la clàssica cobertura. Jo quan faig pastís de formatge el deixo tal i com surt del forn, sense cap cobertura!
    Rosa

    ResponElimina
  2. Hola Rosa
    El formatge fresc de maduixes, és un formatge fresc que ja es ven amb gust a maduixa. El que he fet servir és de la casa "Esquiside sabor fresa".
    Sobre la cobertura, es pot deixar com tu bé dius sense cap mena, però hi ha altres opcions com la de posar-hi la crema agre i es torna a enfornar, jo reconec que no ho he fet mai, però ho he tastat al Regne Unit i no està malament, encara que la prefereixo sola o acompanyada amb fruita (a ells els hi sobra lleteta, i nosaltres tenim fruita a dojo i ben variada).
    Salutacions

    ResponElimina

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke