dijous, 8 d’agost del 2013

PAPASSINIS (PASTES DE SARDENYA)

Pin It Ahora!
Els Papassinis són unes pastes de Sardenya que es menjaven per Pasqua però que ara es troben durant tot l’any a l’illa.

Ingredients:
-          1 kg de farina
-          350 g de sucre
-          250 g de llard de porc
-          5 ous + 1 ou per pintar-les
-          200 g de nous trinxades
-          200 g de panses
-          200 g ametlles mòltes
-          1 tassa llet
-          2 sobres de llevat
-          la ratlladura  de 1 llimona


Preparació:
Barrejar tots els ingredients menys els fruits secs i amassar-ho bé.
Afegir-hi els fruits secs i tornar-ho a amassar fins que no s’enganxi la pasta als dits. Si és necessari es pot afegir una mica d’aigua i/o de farina.
Estendre la massa amb un corró i tallar-la a tires; després en tallarem rombes d’aquestes tires.
Disposar les pastes en una plata untada, pintar-les amb ou batut (opcional) i enfornar-les a 190º uns 12’ aproximadament.
En comptes de pintar-les amb ou abans d’enfornar-les, també es poden glassejar un cop cuites les pastes.

Secret:
A mi, personalment, m’agraden més sense “glasear”, com les de la fotografia. Són unes pastes que no són molt dolces, i n’hi ha que diuen que s’assemblen, en gust, a les garlandes d’abans.
I l’acompanyament perfecte és amb “Mirto”, un licor típic de l’illa de Sadenya, que s’obté de la maceració alcohòlica de les baies del “mirto” (Myrtus communis) o murta en català, i que s’ha de prendre molt fred.

BON PROFIT !!!!
Elsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies. Gracias. Thank you. Merci. Danke